Prijs nieuwbouwwoningen stijgt met 17 procent

0 Comments

De prijs van een gemiddelde traditionele koopwoning is in het derde kwartaal van 2018 met 10,2 procent gestegen, ​blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Nieuwbouwkoopwoningen waren in het derde kwartaal van vorig jaar 17 procent duurder dan een jaar eerder. De prijzen van bestaande koopwoningen stegen in dezelfde periode met 9,2 procent, meldt het CBS. Nederland staat daarmee op de tweede plek in de Europese Unie (!).

De stijging lijkt effect te hebben op de verkoop. Het aantal verkopen daalde met 7,4 procent ten opzichte van een jaar geleden. In het derde kwartaal zijn ruim 63.000 woningen verkocht. Dat waren bijna 57.000 bestaande huizen en meer dan 6.000 nieuwbouwwoningen.

De prijzen van traditionele nieuwbouwkoopwoningen stijgen nu vier kwartalen op rij sterker dan de prijzen van bestaande koopwoningen.

Zo is de gemiddelde verkoopprijs van een nieuwbouwwoning sinds het eerste kwartaal van 2015 gestegen van 260.612 euro naar 397.628 euro in het derde kwartaal van 2018. Dit komt neer op een stijging van maar liefst 52,6 procent.

Guwa wil laten zien hoe je in deze tijd duurzaam én modulair kan bouwen met een ‘kleiner’ budget in vergelijking met andere traditionele bouw, aldus A.Q van de Watering.

We zijn gewend dat maatwerk meer kost, dat duurzaamheid duurder is. Het zou de standaard moeten zijn. Bij Guwa hebben we daarom de modulariteit en duurzaamheid van de container benut, zonder zich te verontschuldigen voor wat ze zijn. Interesse in de mogelijkheden? Contacteer ons voor meer informatie!

21 januari 2019, NU.NL

Categories:
DutchEnglishFrenchGerman