Mantelzorg

Door de recente beslissingen van de overheid komen ouderen met een klein zorgzwaartepakket (zzp 1 t/m 4), vanaf 1 januari 2018 het verzorgingshuis niet meer in.

Hierbij gaat het om ruim 15.000 hoogbejaarden, wat in de komende 4 jaar zal oplopen naar 56.000! Het gaat veelal om 80-plussers die moeilijk ter been zijn, vergeetachtig, hulpbehoevend zijn als het gaat om bijvoorbeeld douchen, uit of in bed komen en eten. Voorheen zouden ze in een verzorgingshuis tot 12 uur hulp per week krijgen, maar volgens de nieuwe normen zijn mensen met een 1 zzp t/m 4 capabel genoeg om met de nodige thuiszorg zelfstandig te blijven wonen.Mantelzorg is hierbij een groot woord wat om de hoek komt kijken. Omdat de huidige verzorgingshuizen geen cliënten meer mogen toelaten en er nog niet voldoende geschikte woonvormen beschikbaar zijn, zijn kinderen van zorgbehoevende ouders op zoek naar alternatieven.

Waarom een mantelzorgwoning?

Ouderen die maanden, zo niet jaren moeten wachten tot er eindelijk een plek vrij is in een verzorgingstehuis of mensen met een beperking die te weinig hulp krijgen van de overheid. Dit moet anders. Containerwoningen zijn hiervoor de ideale oplossing. Wanneer een plek in een verzorgingstehuis niet beschikbaar is, maar verzorging van levensbelang is, kan er overwogen worden een containerwoning bij een familielid of kennis te plaatsen. Door middel van de praktische inrichting van de containerwoningen is het perfect geschikt voor ouderen of mensen met een beperking. De verzorging is op deze manier dicht bij huis terwijl ieder zijn privacy toch gewaarborgd wordt.

van A tot Z geregeld

Wilt u een mantelzorgwoning op uw eigen terrein, dan is een vergunning meestal niet meer nodig. De regels voor de bouw ervan zijn vergelijkbaar met die voor een garage of
tuinhuis. Guwa voldoet aan de eisen die het Bouwbesluit stelt aan containerwoningen inzake veiligheid, isolatie, milieu en gezondheid. Mocht een vergunning wél nodig zijn, dan begeleidt Guwa hier u in. We bekijken samen de regels in uw woonplaats, vragen de eventuele vergunning aan, realiseren en plaatsen uw unieke container mantelzorgwoning!

U kiest. Wij doen de rest.

WIJ HELPEN EN BEGELEIDEN

UNIEKE MANTELZORGWONING

AANPASSEN OP UW BEHOEFTE

Bij Guwa heeft u net als bij de huisvesting de mogelijkheid uw container mantelzorg woning samen te stellen. De mantelzorgwoning is van alle gemakken voorzien. En neemt de zorgvraag toe, dan kunt u de inrichting en voorzieningen snel daarop afstemmen. Met deze unieke oplossing wordt het langer zelfstandig wonen van mensen met beperkingen bevorderd. Wij adviseren en begeleiden u tijdens het gehele proces van een mantelzorgwoning kopen, ontwerpen en levering. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Onlangs is er veel aandacht geweest in het nieuws over mantelzorgwoningen. Bekijk hier het item van donderdag 23 januari: nos.nl/l/601329

DutchEnglishFrenchGerman