Mantelzorg

Door de recente beslissingen van de overheid komen ouderen met een klein zorgzwaartepakket (zzp 1 t/m 4), vanaf 1 januari 2018 het verzorgingshuis niet meer in.

Op dit moment zijn er ruim 15.000 hoogbejaarden met een klein zorgzwaartepakket, maar deze aantallen zullen de komende jaren oplopen tot ver boven de vijftigduizend. Het gaat hierbij veelal om mensen op respectabele leeftijd die vaak moeilijk ter been zijn en daarnaast vergeetachtig worden en hulp nodig hebben. Voorheen zouden deze mensen 12 uur per week ondersteuning kunnen krijgen in een verzorgingshuis. Vandaag de dag wordt van hen verwacht dat ze zelfstandig blijven wonen en daarnaast bezoek krijgen van de thuiszorg.

Het lage aantal uren wat afgegeven wordt voor de thuiszorg is in veel van de gevallen niet afdoende. Hierdoor zijn ouderen vandaag de dag steeds vaker afhankelijk van mantelzorg. Daarom heeft Guwa Homes zich in de strijd gemengd, en een oplossing gevonden tussen thuis wonen en wonen in een verzorgingshuis. Met een mantelzorgwoning, een containerwoning voor ouderen en mensen die minder goed te been zijn, kun jij jouw familie dichtbij jouw huis laten wonen. Een containerwoning is namelijk gemakkelijk te plaatsen en te verplaatsen in bijvoorbeeld je eigen tuin. Dankzij de praktische inrichting van onze containerwoningen kunnen deze prima ingezet worden voor mensen met een beperking of ouderen die wat extra hulp nodig hebben.

Waarom een mantelzorgwoning?

Ouderen die maanden, zo niet jaren moeten wachten tot er eindelijk een plek vrij is in een verzorgingstehuis of mensen met een beperking die te weinig hulp krijgen van de overheid. Dit moet anders. Containerwoningen zijn hiervoor de ideale oplossing. Wanneer een plek in een verzorgingstehuis niet beschikbaar is, maar verzorging van levensbelang is, kan er overwogen worden een containerwoning bij een familielid of kennis te plaatsen. Door middel van de praktische inrichting van de containerwoningen is het perfect geschikt voor ouderen of mensen met een beperking. De verzorging is op deze manier dicht bij huis terwijl ieder zijn privacy toch gewaarborgd wordt.

van A tot Z geregeld

Wanneer je vandaag de dag een mantelzorgwoning op je eigen terrein wilt plaatsen is een vergunning over het algemeen niet meer nodig. De regels zijn namelijk vergelijkbaar als met de regels rondom het plaatsen van een garage of tuinhuis. Uiteraard voldoet een containerwoning, of mantelzorgwoning, van Guwa aan de eisen die gesteld worden in het bouwbesluit. Veiligheid, isolatie, milieu en gezondheid. Al deze zaken worden door ons gewaarborgd. Is er toch een vergunning nodig om een zeecontainer als mantelzorgwoning te plaatsen? Ook dan begeleiden we hierin graag. Samen met jou kijken we naar de regels in jouw woonplaats of gemeente, vragen de eventuele vergunning aan en realiseren vervolgens de unieke mantelzorgwoning van jullie wensen.

Jij mag kiezen welke containerwoning, wij regelen de rest. Je moet namelijk al genoeg regelen!

U kiest. Wij doen de rest.

WIJ HELPEN EN BEGELEIDEN

UNIEKE MANTELZORGWONING

AANPASSEN OP UW BEHOEFTE

Aanpassen aan jullie behoefte

Bij Guwa is het uiteraard mogelijk om, net als bij onze standaard huisvesting, een mantelzorgwoning samen te stellen naar eigen wensen. Iedere mantelzorgwoning van Guwa is van alle gemakken voorzien en is snel aanpasbaar. Neemt de zorgvraag toe? Dan kun je gemakkelijk en snel de inrichting en voorzieningen in de containerwoning aanpassen aan de situatie. Op deze manier kunnen we het langer thuiswonen bevorderen en zorgen we ervoor dat de oudere of beperkte alle zorg en ruimte krijgt die hij of zij nodig heeft. We adviseren graag tijdens het gehele proces. Van het kopen van een zeecontainer om een mantelzorgwoning te maken, tot het ontwerp en de levering. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

De laatste tijd is er veel te doen geweest rondom mantelzorgwoningen en zijn mantelzorgwoningen veel in het nieuws geweest. Bekijk hier het item van de NOS op donderdag 23 januari: nos.nl/l/601329

DutchEnglishFrenchGerman