Uw containerwoning financieren?

0 Comments

U droomt ervan om in uw eigen containerwoning te wonen en wellicht samen met andere geïnteresseerde uw woonomgeving vorm te geven. Misschien heeft u al een locatie op het oog, zoals een bouwkavel. Maar weet u verder niet hoe alles verder geregeld moet worden. Hoe regelt u daarvoor een hypotheek? En met welke kosten krijgt u te maken? Hieronder leest u meer.
U kunt pas de hypotheek voor uw containerwoning afsluiten als alle afspraken voor uw toekomstige woning rond zijn. Daarom heeft u voor uw hypotheekaanvraag bijvoorbeeld de getekende koop- en aannemersovereenkomst nodig.

Hoeveel kunt u lenen voor de woning die u zelf gaat bouwen?
Uw containerwoning is het onderpand van uw hypotheek. Maar hoe zit dat als uw onderpand nog gebouwd wordt? Dit maakt het afsluiten van een hypotheek voor een container iets ingewikkelder. Er wordt gekeken naar de volgende zaken:

Uw inkomen en vermogen
Allereerst wordt er gekeken naar uw persoonlijke situatie. Wat is uw inkomen? Heeft u een vaste baan? Werkt u als zelfstandige? Beschikt u over voldoende spaargeld? Financieel moet u natuurlijk in staat zijn om de lening ook weer terug te betalen.

De waarde van uw containercontainer
U kunt alleen geld lenen voor een woning die dat bedrag ook echt waard is. De waarde van de nog te bouwen containerwoning bepaalt de taxateur op basis van:

– De bouwtekening

– De koopovereenkomst van de grond

Welke kosten kunt u betalen met uw hypotheek?
Als u kiest voor een containerwoning krijgt u te maken met twee soorten kosten:

Plankosten
Plankosten zijn kosten die u maakt voordat er aan de containerwoning begonnen wordt. Denk aan kosten voor bouwtekeningen, een bouwvergunning of gesprekken met deskundigen.

De plankosten kunt u niet opnemen in uw hypotheek. Deze dient u dus zelf te betalen. Voordat u deze kosten maakt, is het daarom verstandig te kijken over hoeveel geld u straks beschikt voor het bouwen van uw containerwoning. Verschillende banken helpen u daar graag bij!

U kunt ons ook vragen om een architect te laten kijken naar uw specifieke woonwensen. Aan de hand van de kosten en uw persoonlijke informatie kunnen adviseurs van de banken vervolgens bepalen wat u nodig heeft voor een financiering.

Stichtingskosten
Dit zijn de totale kosten die nodig zijn voor het bouwen van uw containerwoning. Bijvoorbeeld kosten van de grond, overdracht en bouwkosten. Ook bijkomende kosten als de aanleg van licht, water en internet horen hierbij. Net als vergunningen, de eventuele afwerking, aanleg van de fundering en het loon van de architect. De stichtingskosten kunt u betalen vanuit uw hypotheek.

Bent u initiatiefnemer en bent u geïnteresseerd in een containerwoning? Neemt u dan vooral contact met ons op!

Categories:
DutchEnglishFrenchGerman