Waar begint u met bouwen?

0 Comments

U wilt een containerwoning gaan bouwen, maar weet niet goed waar u wilt beginnen. Logisch, want er komt veel bij kijken! Het is uiteraard belangrijk hoe u wilt dat de containerwoning eruit gaat zien, en hoe u wilt leven en wonen. Maar minstens zo belangrijk is de aankoop van een bouwkavel, want deze bepaalt voor een groot gedeelte hoe de woning eruit komt te zien.

De meeste bouwkavels worden aangeboden door gemeentes. Daarbij is er meestal ook veel duidelijk over de diverse mogelijkheden die zijn vastgelegd in bepaalde voorschriften. Als eerste is de locatie, oppervlakte en de afmeting van de kavel belangrijk om te bepalen wat de mogelijkheden zijn. De prijs van de kavel bestaat een groot gedeelte uit uw totale budget. Dit zijn de eerste tips om te weten voor het bouwen.

Verder is het erg belangrijk hoe de containerwoning op de kavel kan en gevestigd mag worden. De zon ligging en het tuingericht wonen zijn erg bepalend voor uw woongenot. Kortom, er zijn veel zaken die bepalend zijn voor de aankoop van een bouwkavel.

Belangrijke vragen om rekening mee te houden voor het bouwen:

  • Is er een schoongrondverklaring aanwezig?
  • Wat voor fundering moet er geplaatst worden voor de containerwoning?
  • Mag ik modulair bouwen?
  • Is er een beeldkwaliteitsplan opgesteld door uw gemeente?
  • Zijn er nog procedures te volgen om te kunnen bouwen?
  • Is de kavel al bouwrijp? Zo ja, wanneer mag ik starten met bouwen?

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om te bouwen? Contact ons!

Categories: